tisdag 8 oktober 2013

Mera cider!

Idag pressade vi mera äpplen.
En 25-literskagge till med cidermust blev det. Den här gången var det Aroma och Gul Rickard som kom i kläm, tillsammans med lite vildäpplen från Bohuslän. Tack Monika!
Till musten, som håller 1060 i oeschle-värde (sött), sätter jag den här gången en annan jäst, en ciderjäst från Humlegården.
Hoppas att beskrivningen gör den rättvisa.

Ciderjäst (Vintner's Choice 4766 Activator)

6 kommentarer:

Malin sa...

Vad har du för instrument att mäta oeschle med?
Undrar Malin

Dagliljan sa...

En sån där simpel densitetsmätare som "flyter".

Patrick Sellman sa...

Jag använder Humlegårdens produkter och de är generellt sett mycket bra. Wyest är ett riktigt bra system med aktivering av jästen i påsen innan den tillsätts vilket ger en bra start på jäsningen. Har varit mycket nöjd med den när jag gjort mjöd och öl.

Dagliljan sa...

Ja den var rekordsnabb, en halv dag?
Hoppas den smakar bra också. Det här var en ciderjäst.

Anonym sa...

vilken jästemp använder du

Dagliljan sa...

Det beror på vilken jäst jag använder. De flesta köpta kan man ha i rumstemperatur. Vildjäsning gör jag kallt, nu ca 10 grader, (nybörjare på det).