Plantera häckar!

Nu börjar allt vårt slit med att flytta och plantera häckar ge resultat.
När vi köpte Boäng fanns här gott om buskar och träd. Förra ägaren var trädgårdsanläggare och förökade mycket av sitt eget växtmaterial. Bland annat fanns det långa rader av buxbom och idegran. Allt stod tätt, tätt tillsammans i förökningsrader och var ganska förvuxet innan vi hann ta hand om det.

Många arbetstimmar och år senare, när vi klippt ner, grävt upp och flyttat, så börjar slitet ge utdelning. Trädgården på framsidan har fått inramning av idegran och buxbom, både den bredbladiga och den vanliga småbladiga. Visst är det mycket klipparbete, men jag är så glad att vi tog chansen att ta tillvara allt detta material.

Sen har vi köpt mer under åren och planterat i de andra delarna av trädgården, men där är de inte så färdigvuxna att det är kul att fota.

Med häckarna har vi valet att arbeta med lökar, perenner, rosor mm, men den dagen vi inte orkar sköta det kan vi nöja oss med sånt som maskinerna klarar av, gräs, grus och häckar. Då får någon annan komma hit och klippa :)

Har du platsen, sätt häckar och träd i din trädgård. Åren går fort och snart har du härligt höga häckar runt dina trädgårdsrum!

 Ja, vi borde finna en ny plats för soptunnorna ;)
Och elstaketet är inte det vackraste, men behövs pga vildsvin och annat fyrbent.


Kommentarer

Populära inlägg