En bok om att göra Skillnad.


Vill du lära dig allt om det korrekta radavståndet för morötter, vilka olika specialgödsel som finns för tomater eller vilka sorters gurka som bara fungerar i uppvärmt växthus skall du inte läsa Sara Bäckmos bok - Skillnadens trädgård, ett ekologiskt trädgårdsskafferi.

Är du däremot nyfiken på varför en TV- och radiojournalist låter grannen med grävmaskinen skala av växtligheten på 350 kvadratmeter av trädgården, för att starta en odling, så är det rätt bok.

Sara tar oss med in i en väldigt personlig berättelse, om hur hon hittade huset Skillnaden, som skulle bli trädgården Skillnaden, och hur det har förändrat hennes och familjens liv.
Hon berättar om hur trädgården gjordes till ett projekt, en utmaning, att försöka odla så mycket grönsaker att familjen skulle bli självförsörjande på grönt under minst 6 månader. Hon talar också om hur det är att odla med barn, mitt i den mest hektiska perioden i livet, när det berömda "livspusslet" är en utmaning för varje familj.

Är du sugen på att starta en egen köksträdgård kommer du att lära mycket, om hur du kan så och odla på så många olika sätt, att inget är rätt eller fel utan beroende på just din plats och dina förutsättningar. Boken är full med bra såtips, odlingsmetoder och recept åtföljda av inspirerande bilder av Maria Fors Östberg. Den ger just den där kicken som man kan behöva när man undrar hur i hela friden man skall kunna lära sig allt.

Du behöver inte kunna allt för att odla, du behöver bara börja!
Läs mer om boken här.

Kommentarer

Populära inlägg