Försådd inne eller ute?

Ni som följer min blogg vet att jag just nu testar hur stor skillnad förodlingen gör på två olika kålsådder. Båda sorterna (en huvudkål och en grönkål) såddes den 7:e mars. De såddes i tre upplagor var, tre krukor, och sen placerades de ut på olika ställen.

Kålen som grodde inomhus och den som placerades direkt ute i vinterträdgården har hunnit ungefär lika långt. Det lilla försprång som inomhusplantan hade på växthusplantan har nu suddats ut.
De skolades strax efter efter varandra, vid 4-bladsstadiet, och har sedan vuxit  i vinterträdgården tillsammans. Nu i dagarna har de fått komma ut i mitt kanalplasthus (frostvakt nattetid och lampa mulna dagar).

De sådder som placerades ut i en plastlåda på utsidan har också grott, men växer mycket långsamt.

Här är en dagsfärsk bild. Jag har flyttat samman dem för en kort stund bara:

Det skall bli mycket spännande att se om försprånget håller i sig sedan när de alla möts ute på avhärning i kallbänken.

Fortsättning följer.

Jag skall ta med mig bilden till kursen i fröodling som jag håller på Råda i morgon.
Kanske ses vi?

Ha en fin helg! 

Anette

Kommentarer

Intressant!! Jag har så smått kommit med mina fröodlingar. Nu blir jag inspirerad att försöka med kål när jag ser dina fina kålplantor. Jag odlade det första året jag hade köksträdgård och dom blev helt täckta av äckliga kålmaskar. Har du något tips? Vad jag förstår kan man ha odlingsväv på hela tiden men jag som estet tycker det är lite trist att behöva ha det hela odlingssäsongen. Jag har det i början direkt efter sådd. Spännande att se dina resultat framåt.
LINDA sa…
Spännande! Jag blir riktigt sugen på att själv testa var mina sådder får bäst förhållanden :)

Solsken
Linda
Din kål har kommit betydligt längre än min. Jag var kaxig och planterade ut några för ett tag sedan och täckte med dubble fiberduk och lite plexiglas över det, går det så går det tänkte jag och än lever de!Kram
Intressant! Kanske kvalité på plantorna skiljer också och hur de motstår angrepp.
Allt gott
/Anette

Populära inlägg