Skånsk Trädgård - mässbilder!

Då var det dags för årets första mässa, Skånsk Trädgård, för året omlokaliserad till tält på Jägersro.
Det första som fångade ögat var den här färglada montern från Blomsterfrämjandet!
Färglatt var det också hos Flyinge, som dekorerat sin monter med glada svampar! 

På trädgårdsmässa spanar jag mest efter bra plantor, spännande fröer eller andra nyheter. Blomqvists plantskola hade ett mycket spännande sortiment på fruktträd, kanadensiska rosor och pioner.
En annan bra produkt var de här billiga kombipåsarna med köksväxtfröer respektive blommor. Många olika till en billig penning. Jag tror de fanns hos Lord Nelson.En lite nyare firma är Plantbutiken.se . Eller egentligen har de funnits med länge, men heter då Hörnhems och är grossister, odlar massor av pluggplantor till plantskolor och storkunder som tex kommuner. Nu har de även ett sortiment som säljs direkt till kund. Jag köpte förstås den nya svart-gula petunian!! Skräckblandad förtjusning kan man kanske säga: http://www.ballhort.com/utility/dispthumb.aspx?imageid=47458&imgsize=Display

Potatis kan man inte leva utan, och Larsviken börjar bli stammisar på mässorna nu. Min favoritsort Anya fanns inte längre till salu, så jag är glad att jag inte hunnit äta upp alla ännu. Får spara egna sättor. Nya sorter för mig blev Casablanca, en mycket tidig sort som till och med skall vara klar innan Rocket. Ny var också Mr Little's Yetholm Gypsy, en riktigt gammal sort med mångfärgat skal. Här finns en lång bloggartikel om denna raritet http://daughterofthesoil.blogspot.com/2007/01/heritage-vegetable-review-potato-mr.html
Jag fyllde även på förrådet av Amandine, vald till Årets potatis, Vales Emerald, en god, fast sort och sist men inte minst den vackert röda Highland Burgundy Red.


På mässan var även Kjell Åberg från Åbergs Trädgård i Öja, Ystad. Hatten av för så mycket odlarkunskap!
Ni som odlar eller drömmer om egenodlade grönsaker, köp Kjells mycket läsvärda bok!!!
Vad den heter? Gröna sidan upp! Svårare än så är det nämligen inte! :)


 


Lite mijöbilder lyckades jag väl också ta, även om det inte är min starka sida.
Underbar kruk-(flask-)ställning i Allt om Trädgårds monter. Medelhavet på skånska hos Peter Englander.


 Och sist litegott surdegsbröd från Röstånga Mölla med hem! Tack M, R och S för en härlig dag på mässan!

Kommentarer

Åsa sa…
Ser ut som du haft en härlig dag. Gillar dock inte din gul-svarta blomma (AIK) du får satsa på blåvita blommor nästa gång istället...;)
Tack för titten. Väntar tills det är dags för Nordiska trädgårdar i Stockholm, men börjar få kli i ögonen. Längtar efter inspiration.
Tusen tack för all inspiration och bilder, ska ju dit på lördag...måste då passa på att fylla mitt sättpotatisförråd. :o)
Unknown sa…
Mmmm, härlig förhandstitt:) Tack för det och hoppas du fortfarande kommer på lördag också!
Kram!
Mamma Mimmi sa…
Åh, så avis jag blir. Lääängtar efter att jag ska få gå på Nordiska Trägårdar uppe i Sthlm i slutet på månaden. Måste ta mig en funderare över potatis.
Lisa sa…
Tack för en härlig guidning runt på mässan för mig som inte kan åka dit ! Såg mysigt ut.
Lisa/Lisas trädgård
Berit sa…
tack för dina bilder rån mässn , nu fick jag också "gå" på den:)
Ha en underbar dag!!
Stickan sa…
den första bilden gillar jag skarpt. Tänk att ha en så vacker och städad "retreat" i sommar. Ni vet dom där dagarna när det bara är för varmt, för mycket ogräs eller för torrt i landen
Helen sa…
Hej Anette!
Tack för alla superfina bilder från mässan!
Kul att få vara med lite.
Önskar dig en trevlig helg!
Fia sa…
Oj vad mycket kul att shoppa och se, önskar att man kunde vara där. Tack för rapporten!
Tack för en fin mini-titt på mässan! Gav en härlig försmak av vad som komma skall till oss lite längre norrut! Hoppas verkligen vi ses då! Kram Mia

Populära inlägg