Start på köksträdgården!

Nu har vi passerat första mars, våren skall vara på väg (om man nu kan tro't) och jag har tagit fram mina älskade pluggbrätt. Första brättet såddes med tomatfröer, närmare 30 olika sorter i 150 plugg. Då blir det över till vänner och bekanta också. Det andra brättet såddes med chilepeppar och paprika, ca 15 sorter. Flest plantor blev det av Espelette och Sarit Gat, de är så bra att de förtjänar att spridas på plantmarknader :)
Nu står de under lampan på skrivbordet, granne med sängen. Det första jag ser när jag slår upp mina ljusblå alltså.
Brätt tre, fyra och fem fick bli löksådd. Purjolök, bananlök och vanlig gul lök, alla har ganska lång utvecklingstid. Längst har purjolöken, men den står ju också kvar i landet längst, ända in i frosten.
De två sista brättet blev det blomstertobak i, den vanliga limegröna, en vanlig vit och så narcisstobaken Only the Lonely, hög och ståtlig. Jag brukar samplantera den med jätteverbenan, Verbena bonariensis. De matchar varandra bra i höjd.
Ute i vinterträdgården börjar de sådda dagliljorna sträcka på sig. De nyfriserade hängpelargonerna har fått nya skott och kronärtskockan skall snart skolas första gången.
                                                                                                                
  
 Jo - våren måste vara på gång nu!Kommentarer

Härligt Anette, man blir alldeles varm i hjärtat av alla sådder och av VÅREN för nu ÄR det här:)) Ha en trevlig helg/Monne
Anonym sa…
Mysigt - det känns framåt när jag ser alla pluggbrätten!
Gerd i P-p
Har bytt till mig Esplette och Sarit gat, och de slog de andra chilisorterna med hästlängder. Ska bli spännande att se när plantorna växer och frukten kommer.
... kram och trevlig helg skulle jag ju också skriva...:-)
Ser att du har mycket roligt att se fram emot. Här har jag precis sått dagliljefröerna vi ropade in när vi var i Växjö och tomater och chili.
Mars är ju en vårmånad så snart måste den väl komma den där VÅREN.
Trevlig helg
Birgitta
Mmmm, jag känner lukten av fuktig jord och nyspirade groddar. Men hallå, är det en övervintrad tomte som vakar över sådderna...en sån där tomte som trotsar våren? ;o)
I morgon ska jag möta våren på mässan,
kram på dig,
L
Anns Gröna sa…
Mmmm vilket gottebord du bjuder på! Och så smart att ha ungarna så nära sängen - kan inte ha bättre koll än så!
Ha det gott!
Kram
Ann
Unknown sa…
Odlarglädje på högsta nivå!!!
Ses vi imorgon?
Kram!
Linda Lunda sa…
Ojoj så vackert!!!!!!
Anonym sa…
Det ser mycket lovande ut! Äntligen är det dags!
Gunvor i K
Boäng sa…
ja, trädgårdstomtarna vaktar mina sådder. Och jag tar nog en tur till mässan, även om det behövs både Ipren och Symbicort pga semesterförkylningen. Måste ju hämta ut boken jag vunnit.
Ser lovande ut, har inte kommit så långt, bara tomater och chili än så länge. Men nu ska jag så kardon, purjolök, lök och jätteverbenor. kram Sophia
Stickan sa…
precis så där ska det se ut!!
Så trevligt, att träffa dig på Mässan! Och vilken tillfällighet, eftersom jag skulle ge dig en award! Nu har jag äntligen uppdaterat min blogg. Och ännu mer äntligen skrivit på din blogg, som är en klar favorit, även om det svider i mitt 'potager-hjärta' när jag ser din fina anläggning och sedan går ut och tittar på min egna igenvuxna dito. OM jag kommer igång med den igen, kommer det till stor del att vara din förtjänst. Dina foton har förfört mig...

Eva
M/S Design sa…
Vad mycket du har på gång.
Kul att ha hittat hit.
Mariana
Unknown sa…
Vad kul! Bara roligt och hedrande om mina bilder får vara med i ditt föredrag:)
Kram!
Lisa sa…
Ser härligt ut Anette ! Fint att du kan hålla full koll på bäbisarna från sängen, hi hi !
Nu är jag äntligen igång med tomaterna också. Skulle bara önskat att mitt växthus fanns uppe redan, platsbristen börjar göra sig påmind.
Ha en fin vecka !
Lisa/Lisas trädgård
Monika sa…
Hej
Ja så fantastiskt med alla dina sådder!
Vi har lyckats få till en lite låda sallad haha
Får komma och känna känslan hos dig!
Ha det gott
Monika
Diana61 sa…
Vilken underbar syn! JAg har iår för första gången provat på att så dagliljor tack vare dig och repotaget du var med i en tidning om, så jag ropade in några frön (9st 3 av varje) och nu gror alla frön utom 2, så detta är spännande!

Populära inlägg